Robert Van Beurden

Biografie

Robert van Beurden ( 1963 )

Jarenlang heeft Robert zich afgevraagd hoe het mogelijk was dat de Oude Meesters zulke mooie werken konden maken en waarom de composities en kleuren vaak veel mooier zijn dan hedendaagse schilderijen. Na vele zoektochten kwam Robert in contact met een schilder die de techniek nog beheerst van de Oude Meester, zoals het werken met onderschilderingen, laag over laag schilderen, het aanbrengen van impasto’s, glaceer technieken en nog veel meer. Van hem leerde hij jaar na jaar de techniek en vaardigheden en uiteindelijk vond hij een eigen touch en stijl. Voor Robert mag deze oude techniek ook toegepast worden in een modernere opzet en wijkt hij daardoor weleens af van de oude schilders wetten.

Naast techniek heb je met heel veel factoren meer te maken zoals, compositie, vormgeving, kleurenpalet, nuances, drama, effecten, stabiliteit, schaduwwerking en nog veel meer.

Belangrijk voor Robert is dat een schilderij een schilderij moet zijn en niet op een foto gaat lijken. Het moet picturaal goed zijn maar niet foto realistisch en soms is het een optische illusie van de werkelijkheid.

robert van beurden